Optimering af springhesteprogrammet
Henning Jensen mente, at avlerne skulle selektere deres hoppemateriale inden de besluttede at ifole, og som en debattør sagde: ”der er mange gode hingste både i udlandet og i Danmark, - det er ikke svært at finde i en globaliseret verden, men det er de gode hoppestammer, der hver gang leverer afkom, der kan præstere, avlerne og rytterne skal koncentrere sig om.”
Henning understregede, ”at DV har en stor udfordring med at udvikle springehesteprogram- met for avlerne - fra at være en ren udgift - til at blive en fordel, som springavlere føler de profiterer af”
. I aftenens løb viste det sig også, at mange af de tilstedeværende springhesteavlere kun tilfældigt har deres afkom registreret i springhesteprogrammet.
Kunne springhesteprogrammet - være gratis - omfatte en database med danske springhoppestammer – omfatte salgsdatabase kun for DV-springheste – individuel springavlsrådgivning in situ -større og bredere nyhedsdækning af DV-springheste og markedsføring i ind- og udland?
Efter debattørernes indlæg var der en livlig debat mellem de ca. 250 springinteresserede som var kommet fra hele Danmark og Sverige for høre og give deres mening til kende.
Herefter kom seks ryttere seks DV springheste på forskellige niveauer på banen: Mille Bisgaard med Volstrups Cody, Peter Lykke Svendsen med Lillevangs Daufine, Anica Kristoffersen og Play Girl, Emilie Juul Thorup på Hazel BS., Maria Hjort Frederiksen på Dublé, og sidst men ikke mindst Jennifer Fogh Petersen på DV-hingsten Lagavulin, som - sponseret af sin avler Linus Camitz - kom helt fra Tyskland, hvor Jennifer bor og arbejder.
Det viste sig, at rytterne generelt var meget tilfredse med deres DV springheste, og at de bestemt også gerne ville købe/ride DV heste i fremtiden, men ligesom for landstræneren Lars Nørgård Petersen var det underforstået, at kvaliteten af hestene skulle være tilstede. Flere ryttere kunne bagefter fortælle, at de havde haft mange henvendelser fra publikum, både om køb af og træning af springheste.
Alle ryttere fik Sct. Hippolyt tilskud og lækre chokoladekurve fra Lotte og David Holm på Engerupgaard, som tak for at vise deres heste frem.
Avlsmålet for DV springheste
Fra salen blev der spurgt om rytterne var enige i DV´s avlsmål, hvor typen synes vigtigere end springkapacitet når hopper og hingste kåres. Rytterne tilkendegav, at deres prioriteringsrækkefølge for springhestens egenskaber så væsentligt anderledes ud. F. eks. fortale Anica Kristoffersen - mens viste Play Girl for publikum - at hun vægtede hestens indstilling og ridelighed højest, derefter kom springteknik og til sidst typen. Som Anica sagde: ”det betyder intet for mig, hvis min hest har et lidt stort eller groft hoved, bare den har den rette indstilling, skal den nok bære mig igennem svære situationer og kombinationer”. Hun bifaldt, at kapacitet og mentalitet var vigtigere end teknik og type.
Efter 10 år med springhesteprogrammet kunne man spørge, om det var på tide at revidere eller justere avlsmålet for DV springheste for at fremtidssikre avlen til sportens krav og rytternes ønsker.
Flere fra salen bifald dette, ligesom der var mange ønsker om at styrke avlsledelsens springside ved at DV fik en ny springavlsledelse, som kun påtog sig bedømmelse af springheste. Per Springborg som er hovedbestyrelsesrepræsentant fra DV Region 1 lovede i sit indlæg, at han ville arbejde videre med dette i hovedbestyrelsen.
|