DANSKE VARMBLODS HESTE PÅ ROSKILDE DYRSKUE 2015

 

Der stillede 14 DV heste til bedømmelse, heraf var der 4 følhopper - 2 gold hopper - 2 3-års hopper og 7 2 års hopper.

 

Se fotos af alle de deltagne DV- heste her

 

Bedste følhoppe

Blandt følhopperne blev Devine (De Noir x Master) fra Tina Pedersen i Nakskov bedømt med 23 points og ærespræmie og hun blev udtaget til at deltage i konkurrencen og skuets bedste følhoppe på tværs af alle racer. Devine er en yndig hoppe med smidig gang og et dejligt feminint udtryk.

Se fotos af Divine herunder:

 

 
 

Bedste føl

 

Dommerne valgt at sætte et føl fra Lo Breiding i Græsted efter Blue Hors Farrell på fløjen. Moderen til føllet er hoppen Sønnikgårds Luna (Solos Landwind x Ahhorn Z). Farrell føllet er et harmonisk og dejligt rejst føl med en smidig gang.

Men det må have været et vanskeligt valg for dommer, idet Devine medbragte et helt vidunderligt moderne føl efter den meget populære hingst Grand Galaxy Win e, Apache, som bestemt også have kvalitet til overflod.

Også Yatsie Dandanel (De Noir x Red Fern) fra Lisbeth Andersen i Høng viste en lille palominofarvet perle for dommerne efter PIN hingsten Victory Minded, med en overbevisende gang. Føllet vil sandsynligvis i fremtiden kunne ses i Palominoforbunds regi.

 

 
 

Bedste goldhoppe

 

At kunne udstille goldhopper er en forholdsvis ny mulighed set i dyrskuehistorisk perspektiv. Det blev indført for at få flere heste til at udstille, og samtidig vise ridehestene under rytter. Det er derfor et krav at goldhopper - for at blive tilmeldt dyrskuets bedømmelser - også starter i en af de udskrevne ridekonkurrencer.

 

Bedste DV goldhoppe blev den helt vidunderlige fuks hoppe Gullshøjs Lady Lay (L´Espoir x Lauries Crusador xx) fra Jeanette Abildgaard Andersen i Snertinge, der virkeligt overstrålede de andre hopper i varmblodsringen - hun blev smukt fremstillet af Jeanettes mand Torben. Andersen og hun fik tildelt 23 points og ærespræmie.

Der er tale om en DV klasse-hoppe, der har hele pakken, det perfekte eksteriør kombineret med stor smidig og korrekthed i alle tre gangarter. Torben red hoppen i ridekonkurrencen om lørdagen, hvor Gullhøjs Lady Lay fik et rent 9 tal for galop og dermed placerede sig i toppen af klassen, der talte ca. 60 hopper.

 

 
 

 Bedste 2 årige hoppe

 

Dommernes valgt faldt her på en datter efter Blue Hors Don Olymbrio, der er ved at slå sit navn fast som Blue Hors´ nye hovedbeskeler. Hans afkom viser store ridehestekvaliteter med moderne gang kombineret med smidighed og et fornuftigt samarbejdsvilligt temperament.

De kvaliteter syntes Camilla Steinicke Nielsens 2 årige hoppe: Buskbjerggaards Rigoletta mf: Blue Hors Don Romantic også at besidde, og hun overbeviste dommerne i den grad, at hun fik tildelt 23 points, ærespræmie og udtagelse til DV eliteskue, hvor der er landsdækkende finale for alle DV 2 årige hopper på Vilhelmsborg i slutningen af august 2015. Camilla Steinicke Nielsen er også avler af hoppen og hun bor i Holbæk.

Rigoletta blev naturligvis også udtaget til at deltage i konkurrencen og dyrskuets bedste 2 årige hoppe på tværs af alle racer. Den fandt sted om lørdagen, og her gjorde hun sit avlsforbund ære med en flot præsentation.  

 

Se resultaterne af samtlige bedømmelserne her

 

 
 

Copyright: Horsenews.dk – website udviklet af CMS Editor