Pris for "Årets sportshest i DV region 1 2015" til Familien Holstein i Roskilde

 

Prisen uddeles hvert år til en DV hest, som avlet i regionen og som har opnået bemærkelsesværdige resultater i året. Derfor gik den i år til Familien Holstein for opdræt af Lord Holstein, der deltager ved EM i Springning  Østrig med sin Young Rider rytter Camilla Fliedner Ernst.

 

Lord Holstein er ud af en guldrandet hoppestamme, som blev grundlagt i Region 1 af Familien Holstein med Lord Holsteins mormor og familiens stamhoppen Mirielle (Goldfinger x Maycop ox) i 1980erne, som har produceret World Cup- og internationale springheste og dressurheste.

 

Lord Holstein

Lord Holstein er født hos Familien Holstein i 2006 efter Lord Z, der selv går World Cup og Grand Prix springning på internationalt plan. (Se foto herunder t.v.)
Moderen er elitehoppen ERDH Melanie e. Lanciano x Goldfinder, og hun er søster til en af Danmark bedste springhopper gennem tiderne: Monique e. Charmeur. Melanie har opnået elitestatus på 3 afkom, hvoraf de to er S-heste i Springning. Melanie deltog i Horsefestivals følskue 2015 med hingsteføllet Holsteins Zacho Boy e. Zacharov, der dagen før Lord Holsteins prisuddeling blev skuets bedste springhingsteføl i DV Region 1.

 

Lord Hosteins lillebror Holsteins Zacho Boy blev udtaget til DV´s eliteskue i den sidste weekend af august, og han er tilmeldt DV eliteauktion den 29 august kl 20 på Vilhelmsborg.

Her er muligheden for at købe et gudesmukt og særdeles velgående hingsteføl ud af en stamme, hvor talent og kapacitet indenfor springning og dressur er en sikker del af hesten vuggegave. (Se foto herunder t.h.)

 

En af de lovende dressurheste, som Familien Holstein i øjeblikket har på konkurrencebanerne sammen med Familien Zibrandtsen på Bregnerødgaard, er den 7 årige Holsteins Floridor (Florencio x Ragazzo), der med Anna Zibrandtsen allerede har internationale placeringer på St. Georg niveau.

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

På billedet herover ses Lena Holstein sammen med Maria Hjort Frederiksen på Lord Holsteins storesøster Miss Holsteins Manifique.

 
 

 

Lord Holsteins resultater - se video af ham fra Hagen 2015 her

Lord Holstein deltog i egnethedstesten 2010 og med en springkapacitetskarakter på 9 blev han udtaget til DV´s unghestechampionat.

Da Lord Holstein altid har været rigtig velgående, valgte Familien Holstein at lade ham gå dressurvejen. Alt tegnede godt, indtil han fik en mindre skade og måtte hjem på ferie for at komme sig. Da han skulle i geneoptræning, skulle det være et sted med skridtmaskine, og da det var lettere at finde en springrytter end en dressurrytter, der havde en skridtmaskine, endte han hos en springrytter, der efter genoptræningensfacen var slut ikke kunne lade være med at træne lidt springning med ham.
Det resulterede i at han som 6 1/2 års blev stillet til rådighed for den unge og talentfulde springrytter Camilla Fliedner Ernst fra Slangerup, der alene har stået for hans uddannelse som springhest fra nærmest ingenting til at han 2 1/2 år senere som 9 år gammel gik 150 cm klasser og deltog i international S-Springning. Lord Holsteins bedste resultater i 2015 er:


5 pl. ved DM for Young Rider
Guld for hold ved NM Young Rider
Deltager i denne weekend ved EM for Young Rider i Østrig. 

 

Miss Holsteins Manifique og Maria Hjort Frederiksen

Lord Holstein repræsenteres på dagen af sin storesøster fra 2005: DV-Bronzemedaljehoppen Miss Holsteins Manifique e. Acordetto, som blev fremstillet af sin faste rytter Maria Hjort Frederiksen.

 

Maria har fået stillet hoppen til rådighed af familien Holstein som en del af det nystartede "Firkeløverets Springakademi" som René Holstein er medstifter af.
Miss Holsteins Manifique var bedste springhoppe ved sadelkåringen i Region 2 i 2008, og samme år fik hun tildelt Bronzemedalje ved DV´s eliteskue. Ved egnethedstesten blev hun udtaget til unghestechampionatet og som 5 - 6 årig kom hun i uddannelse hos en svensk topspringrytter, der hurtigt udviklede hende til S springhest. Som 7 årig repræsenterede Miss Holstein Manifique Danmark ved UVM for springheste i Zangersheide.


I år er hoppen kommet til Maria Hjort Frederiksen i Slangerup, og i løbet af de første 3 måneder har de sammen redet fejlfri i en 145 cm Grand Prix og senere har Maria og Manifique opnået en 4. plads i en Grand Prix i Lund.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Copyright: Horsenews.dk – website udviklet af CMS Editor