Sprehes hingseshow indeholdt en del overraskelser. Vi kom for at se den undersmukke Bundessieger: Fürst Fugger, som gennem hele sommeren har overvældet sit publikum ved en hver optræden, men han kom desværre slet ikke. Den meget omtalte reservefløj Daily Deal blev vist under Kira Wulferding, men desværre virkede hingsten træt og uden gnist.

Til gengæld blev showet båret af to røde dressurperler: Jazzmate e. Jazz/De Niro og Quatergold e. Quaterback/Paradisvogel, som - sammen med  Kaiser karl e. Kaiser Franz/Lefevre - repræsenterer de nye blodlinier i Europa. Jazzmate og Quatergold er født 2008 og nykåret i efteråret. Allerede nu viste de en dejlig selvbæring, god energi bagfra i bevægelsen, stor ridelighed kombineret med en helt ekstra udstråling.

Sprehe synes at have fået en liniegrundlægger i den laksorte Desperados, der allerede som 8 årig går Grand Prix med flot udtryk i piaf og passage og top rideliighed. Hans egenskaber er tydeligt slået igennem til sønnen Destano, som er overlegen vinder af sin 30 dages prøve i dressur, og som et kuriosum samtidig  har han 8,8 i springning. En tredie sort gangmaskine var Christ e. Competent/Picard. Han var 2. reserve ved hannoveraner kåringen i 2005. Han er en storrammet blodspræget hingst med taktfast og imponerende gang.

Sprehe har de sidste par år og navnlig i 2010 købt næsten alle Tysklands bedste hingste ved de forskellige forbunds kåringer. Den mest chrmerende var uden tvivl den dunfarvede ponyhingst Manchester United e. The Breas My Mobility. Holsteins reservefløj Lyjanero e. Landos/Casall blev vist som dressurhest, da den udover et stort springtalent også har gode bevægelser.  Den kan dog næppe måle sig med de "rigtige" dressur heste som Bailamos Biollley e. Sir Donnerhall/Florestan som har gumm i alle led, et moderne eksteriør og en helt naturlig balance og "op ad bakke" bevægelse. Han har da også vundet både sin 30 dages og 70 dages prøve.

Blandt springhestene var det de unges år: Oldenburger Siegerhingsten Coup d`Dor e. Coup de Cour har en utrolig kapasitet, Cola Zero er ekstrem smuk og smidig og Fløjen fra Zweibrücken Napapijri e. Pontifex/Cornet Obolensky er ultra moderne foruden en dejlig springteknik. Det bliver spændende at se, om de kan leve op til forventningerne til dere prøver i løbet af 2011.

Selvom der var rigtig mange heste, var der alligevel en del som vi ikke fik se, et gensyn med Chico´s Boy havde været dejligt, ligesom det havde været interessant at se Benaggio e. Benvenuto/Dimaggio og Millinium e. Easy Game/Ravel under rytter. 

 

 Jazzmate e. Jazz/De Niro

 Quatergold e. Quaterback/Paradisvogel

 Kaiser karl e. Kaiser Franz/Lefevre

 Christ e. Competent/Picard

 Desperados e. De Niro/Wolkenstein II

 Destano e. Desperados/Brentano I

 Manchester United e. The Breas My Mobility

 Lyjanero e. Landos/Casall

 Bailamos Biollley e. Sir Donnerhall/Florestan

     

Copyright: Horsenews.dk – website udviklet af CMS Editor