Clara og Laura på henholdsvis 9 og 6 år er vilde med ridesport

Skrevet af Mikala Bagge og Maria Hilstrøm

Maria Hilstrøm er mor til to piger Clara på 9 og Laura på 6 år, der begyndte at ride for 2 år siden De er begge bidte af at ride og de har allerede opnået flotte reultater på deres kategori 3 ponyer.
Pigerne er heldige at have en mor, der selv begyndte at ride, da hun var 4 år gammel, og Maria ved hvad det indebærer at hellige sig ponysporten. Maria underviser selv begge børnene, så hun kan med god grund være stolt af de resultater, de har opnået på kort tid.

Familien bor I Ølstykke i Nordsjælland og pigernes ponyerne er opstaldet på en privatgård i Stenløse- de rider for ØKR rideklub
Pigernes nyeste resultater er:

2/4 2015 red Laura Hugo i LD 2 til 66,6 procent og samme dag vandt Clara på Hugo LC 1 med 70,6 procent.

Kat II ponyen Rosa var pigernes første pony

Bella, som desværre måtte leveres tilbage

 

Maria fortælller her, hvordan det hele startede for 2 år siden:

“I Foråret 2013 blev jeg ringet op af en gamle "rideveninde", mens jeg sad og havde stress over en eksamens opgave. Hun havde fundet en pony på nettet, som hun syntes så rigtig fin ud. Hun foreslog, at vi skulle dele ponyen mellem vores piger, så de kunne lære at ride uden at gå på rideskole.
Jeg havde hele tiden sagt, at mine piger ikke skulle i ridesporten, fordi det var for tidskrævende og dyrt, men min veninde fik alligevel på kort tid lokket mig til at ringe på ponyen, og samme aften fik vi leveret en skøn kat 2 pony, ved navn "Rosa" f. 2004 efter Boomerang. Clara var på daværende tidspunkt 7 1/2 år og havde ingen rideerfaring. Hun havde altid vist stor interesse for heste, men da jeg ikke ønskede, at hun skulle begynde på sporten, havde jeg ikke fulgt op på interessen. Men så kom den opringning og pigerne begyndte at ride.”

Både Clara og Laura var henrykte over at ride på Rosa, og der blev trænet i longe 2-3 dage om ugen. I løbet af få måneder stod det klart, at hvis pigernes "ridebehov" skulle opfyldes, skulle familien have deres egen pony.
Maria fortsætter: “Derfor købte vi lille Bella på 1.26 i stg. men hende havde vi desværre kun i 4 uger, fordi hun var syg i begge forben. Pigerne var fulde af sorg, da Bella skulle leveres tilbage og det smerter jo i en mors hjerte at se ens piger ulykkelige. Derfor besluttede min mand og jeg, at købe en rigtig god allround pony, som de kunne få nogle gode oplevelser med.

 

Prince eller Gl. Nøglegaards Demi under tilridning på Gl Nøglegaard i Lynge inden familien Hilstrøm købte ham.

Derfor kom "Prince" (Gl. Nøglegårds Demi) ind i billede, en fantastisk smuk og sød Kat 3 pony efter De Noir x Stendyssens Banlo, opdrættet af Christina Kolter i Lynge.

Denne pony gav pigerne intet mindre end 26 stævestarter på det først år, og vi måtte sande, at en pony ikke længere var nok. - Og jeg var igen grebet af sporten.

Prince dansede afsted med både Clara og Laura i LD 1 og LD 2, og begge piger opnåede super fine resultat. Clara's bedste resultat var 74.2 procent i LD1 og 69,5 i LD2. Laura fulgte godt efter med bedste resultat 72,2 i LD 1.

Prince er en ung DSP pony, som tager alt nyt med ophøjet ro. Clara og Laura har haft ham med på ridelejer, rideture samt adskillige små springstævner, med andre ord, så er Prince trods sin unge alder indbegrebet af en rigtig sød og kærlig børnepony.

Men pigerne er desværre stadig for små til at den kan side nedsidning på ham. Clara er 1.29 cm og vejer 24 kg, hendes ben er desværre stadig for korte, så vi overvejer p.t. at sælge ham for at finde en pony som passer bedre.

 

Maria og hendes mand havde inden da beslutet at købe endnu en pony, der skulle det være en rigtig lære pony, og helt tilfældig via et delt link på FB, kom HUGO (Springbourn Huckelberry) ind i deres liv. En typisk Welsh pony med top konkurrenceresultater – I 2012 havde han vunder sølv ved DM for Kat III med Christina Orth Gregersen.

“HUGO ankom ultimo august 2014 lige efter DM. Clara og Laura var netop fyldt 9 og 6 år. De var henrykte over at få endnu en billedskøn pony med masser af charme og selvtillid. Men Hugo er også en "rigtig pony" som ikke altid gør, hvad han bliver bedt om. Det resulterede i, at de tre første dage vi havde ham, blev Clara smidt af hver dag! “ Mens Clara straks kastede sig ud i udfordringen med at ride Hugo, holdt Laura holdet sig først til at ride Prince.
Og naturligvis blev Clara meget frustreret, men da hun er stædig af natur og ikke ville lade sig skræmme, satte hun sig straks i sadlen igen, og efter blot 12 dage startede de deres første stævne på "Store Hestedag I Roskilde" hvor Clara vandt klassen LD1 med 77 %. Dermed var grundstenen til et rigtig godt makkerskab lagt og Clara var for alvor solgt til dressuren, og det varede ikke længe, før De fik nåede deres første mål: En sejr i LC 1.

Pigerne sammen med Prince

Laura på Hugo

Clara på Hugo

Efter at “Hugo” kom ind i familiens liv er det gået rigtig stærkt med Clara og Hugo's samarbejde, de træner 4-5 dage i ugen og Clara er altid klar på at ride, uanset om hun er syg eller træt. Der er opstået en helt speciel kemi i mellem de to, Clara forstår at få Hugo til at yde maximalt på de helt rigtig tidspunkter, og idag går ponyen nærmest igennem ild og vand med hende. Laura er også kommet godt ind på livet af Hugo, ved deres sidste stævne red hun LD2 med 66, 6 procent, hvilket er deres bedste resultat til dato.
For Maria er det er helt fantastisk oplevelse at være mor til to piger som begge er super tændte på ridesporten. Indtil videre har hun selv undervist dem og det er en stor tilfredsstillelse for hende, at se resultaterne efter de mange træningsseancer de har sammen.

“Mange forældre fortæller, at de ikke kan undervise deres egen børn, fordi de ikke vil høre efter, men det problem har vi heldigvis ikke haft endnu. Clara fortæller mig, at hun synes det er super sejt at have en mor, som kan ride - og i starten sagde hun; "mor jeg vil være lige så god som dig" Nu er hun godt klar over, at hun skal stile over mit niveau;-) så pt. er hendes forbillede Charlotte Dujardin og Cathrine Dufour”

 

Clara har to rigtig gode ride veninder, og de er alle tre nogenlunde på samme niveau. De konkurrerer indbyrdes, men de støtter også hinanden når de møder modstand. De er et fantastisk trekløver, og jeg er ikke i tvivl om, at alle tre når langt i dressuren, hvis de fortsætter med at gå til sporten med krum hals.” Vi har nu valgt at købe en mindre kat 3 pony, som også kan springe, fordi Laura ønsker at lære springkunsten. Laura har en klasse veninde som også har to ponyer samme sted hvor vi står med vores ponyerne. Hun rider springning og har en mor som er springrytter. Planen er, at de to skal gå til springundervisning sammen, så må jeg afvente at se, hvilken en af de to "ride verdener" Laura vælger.

 

Copyright: Horsenews.dk – website udviklet af CMS Editor