KOM TIL HORSEFESTIVAL 15. - 16. AUGUST PÅ VALLENSBÆK RIDEKLUB - Kom og se Sezuans lillesøster

 

ADRESSEN ER: VEJLEGAARDSVEJ 123 - 125, 2625 VALLENSBÆK

 

Dansk Varmblod region 1´s Horsefestival er et hestetræf for avlere og ryttere  - Det er blevet et populært sted, hvor avls- og rideinteresserede kommer for at hygge sig sammen i de smukke omgivelser. Husk der er gratis entre!!!

Her kan man altid få dig en sludder med avlerkollegerne eller møde nye mennesker, der deler interessen om ridehestene.

Horsefestival er også stedet,  hvor ryttere kommer for at finde deres fremtidige ridehest, og hvor man kan får et indblik i, hvordan fremtidens ridehest skal se ud, og hvad dommerne forlanger af deres evner.

 

En uge før arrangementet kan du finde link til program og kataloger på www.dvregion1.dk

 

Lørdag den 15. august 2015

Om lørdagen biver føllene vist i mindre grupper af 4-7 føl, og springføl og dressurføl vises hver for sig. Når præsentationen af gruppen er færdig, giver dommerne føllene en karakteristik over højttaleren. Og her er der meget at lære for både nye og gamle avlere, der alle gerne vil være med i kampen om førstepladserne og udtagelserne til Dansk Varmblods Eliteskue  på Vilhelmsborg fra 28. - 30 august 2015.

Der er tilmeldt lige omkring 70 føl - langt de fleste føl har dressurafstamning - mens 15 føl er med springafstamning.

Denne fordeling afspejler avlernes fokus, som gennem de sidste mange år har ligget på dressurdiciplinen, men man skal ikke underkende regionens springavlere, som hvert år fremstiller føl af meget høj kvalitet, således kommer DV fløjspringhingst både i 2014 og 2015 fra region 1, nærmere fra stutteri Hillock v. Trine Hermansen og Leif Konradi i Farum.

 

Søndag den 16. august 2915

Søndagen er helliget dressurhopper i alle aldre. Der er 19 2-års dressurhopper og i gruppen af sadelkåringshopperne er der ca. 20 stk. 3 år dressurhopper og næsten samme antal 4 års og ældre dressurhopper.

De springbetonede hopper fra regionen vises andet steds, de 3 års og ældre spring-sadelkåringshopper har været fremstillet ved DV Region 2´s sadelkåring den 21. juni og 2 års springhopperne vises ved følskuet i region 2 den 1. august. Hovedbestyrelsen har besluttet at samle springhestene et sted på Sjælland, for at gøre bedømmelsen mere ensartet.

I løbet af søndagen vil der blive uddelt en præmie til Årets Sportshest i Region 1.

 

Horsenews har udvalgt et par spændende føl og unghopper ud af præstationsrige stammer, som det vil være værd at følge på dagen.

 

Det er de to dressurføl: Hingsteføllet Springborgs Account efter Fütstenball og hoppeføllet Britannia efter Fürstenballs søn: B H Farell, et smart springhingsteføl: Holsteins Zacho Boy e. Zacharov, en spændende 2 års hoppe: Straight Horse Sezuanna (Helsøster til Sezuan) e. Zack og en 3 års dressurhoppe: Donna Lyng, der er efter den alt for tidligt døde Era Dancing Hit.

 

Hingsteføllet Springborgs Account født 2. juli 2015 (Fürstenball x Rubin Royal) fra stutteri Springborg i Skævinge.

Foto :Familien Springborg

 

Mor er Elitehoppen ERDH Acacie,( Rubin Royal x De Niro) der er mor til guldmedajlehoppen Springborgs Acaia e. Fürst Romancier og flere præmierede føl samt dressurhesete på A og B niveau.

Acacie´s føl Springborgs Awesome efter Charmeuer f. 2014  blev solgt til Nanna Merrald som kommende ridehest.

 

Se video af føllet på Stutteri Springborgs facebook side og se mere om Springborgs Account på stutteri Springborgs hjemmeside her

Hoppeføllet Britannia født 3. juli 2015 (B H Farrell x Zack) hos Hanne og Tony Nielsen og avlet af Margit og Knud Nielsen i Ølsted.

Foto: Hanne Nielsen

Mor er bronzemedaljehoppen Brokade (B H Zack x Rambo) er søster til Guldmedaljehoppen Bolivia, og Britannia er hendes første føl. Margit og Knud har avlet et utal af højtpræmierede heste og Brokade er deres sidste avlshoppe. Men da begge nu er oppe i 80-erne, har de indgået et kompagniskab med Hanne og Tony Nielsen på stutteri Hoya (som også ejer Brokades søster BRDH Bernadett e. Bernstein) omkring Brokade og hendes føl, som de nu ejer i fællesskab.

Britannias papirer er guldrandede! - Læs mere om den præstationsrige hoppestamme, som Margit og Knud har grundlagt med Sara i 1960.

Hingsteføllet Zacho Boy født 14. maj 2015 (Zacharov x Lanciano) fra familien Holstein i Roskilde. Se foto af Zacho Boy t.h. af Fam Holstein.

 

Mor er DH-hoppe Melanie (Lanciano x Goldfinger), der er ud af Familien Holsteins hoppestamme efter stamhoppen Mirielle, der har produceret internationale S-springheste som Strandgaardens Merzedes Z e. Robin Z I. Malanie er bl.a. søster til den suveræne Grand Prix springhoppe og DV- Guldmedaljehoppe: Monique e. Charmeur, der bl.a. gik World CUP klasser, med flotte placeringer.

 

Melanie selv er mor til tre springheste, hvor af de to springer på S niveau i dag, og Lord Holstein er 2015 udtaget til EM for Young Riders med Cammilla Fliedner Ernst i August i Østrig:

Klik på Melanies afkom herunder, se video af de tre heste:

HOLSTEINS QIUBLIX e. QUIDAMS RUBIN B-HEST I SPRINGNING

MISS HOLSTEINS MANIFIQUE e. ACODETTO S-HEST I SPRINGNING

LORD HOLSTEIN E. LORD Z S-HEST I SPRINGNING

 

 

Straight Horse Sezuanna er født 2013 (B H Zack x B H Don Schufro) hos Mogens Pedersen, Straight Horse i Allerød, som stadig ejer hoppen.

Straight Horse Sezuanna er helsøster til verdensmesteren for 5 årige dressurheste: Sezuan, som ikke behøver videre introduktion, og hendes mor er Guldmedaljehoppen Bøgegaardens Don Romina. 

Sezuanna var årets dressurhoppeføl på Region 1´s Horsefestival 2013 og det bliver et utroligt spændende gensyn med hende som 2 års. Se mere om Sezuannas familie på Straight Horse´s hjemmeside

 

Donna Lyng født 2012 (Era Dancing Hit x Lobster) hos Anne Lyngbye på Strandagergaard i Kokkedal, som stadig ejer hoppen.

Moderen Lobbi har selv gået i sporten og har deltaget i d ressur championaterne som 4 og 5 års, inden hun gik i avlen.Donna Lyng var udtaget til sidste års eliteskue, og gjorde der en særdeles flot figur som man kan se af fotoet herover, hvor hun blev smukt fremstillet af Christian Springborg.

En hoppe, som vi måske en dag genser redet af Helene Melsen.

Formanden retter en stor tak til regionens flittige udstillere!

Formanden for Region 1: Per Springborg er utrolig glad for den opbakning, som avlerne i regionen viser ved at udstille deres heste år efter år.

"Vi har haft en stor udfordring i den nedgang der har været i avlen de sidste par og selvfølgelig er et arrangement som HORSEFESTIVAL meget afhængigt af avlernes interesse i at udstille.

- Vi er i regionen heldig at have topinteresserede og motiverde avlere, og derfor skal der selvfølgeligt lyde en stor tak til dem, og jeg er sikker på at deres udholdenhed med at avle heste vil blive beønnet, for om et par år vil der - efter statistiske beregninger - være mangel og derfor også stor efterspørgsel efter rideheste - til gavn for avlerne!"

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Copyright: Horsenews.dk – website udviklet af CMS Editor