Horsenews besøger Stutteri Veksebogaard i Fredensborg


Iben Leere Kamp har siden 2000 drevet Stutteri Veksebogaard og i år venter hun 4 føl, hvoraf de to allerede er født. Hoppeføllet Euphoria V. er efter Escolar x Sir Donnerhall x Beluga og hoppeføllet Fiji V. efter Fürstenball x Sandro Hit x Kawango. De øvrige føl, der endnu ventes, er efter Sezuan på Lascona T e. Lauries Crusador XX x Weltmeyer og tilsidst et føl efter Grand Galaxy Win på Feine Galina V. e. Gribaldi x Friedensfürst.


Se mere om alle hestene på stutteri Veksebogaard her: www.stutteri-veksebogaard.dk

 I år afholder Iben sit årige Åbent hus den 4. juni, hvor føl, ungheste og rideheste kan ses på banen.

På fotoerne herunder ses Euphoria V. til venstre og Fiji V. til højre

 

 

 

 
 

Store hoppeinvesteringer.


Iben har gennem alle årene indkøbt hopper af betydelige europæiske blodlinier med fokuspunkt på præstation, og hun har brugt nogle af verdens bedste hingste. De seneste investringer er SPS Lascona (Lauries Crusador XX x Weltmeyer x Argentan) avlet af Joachim Tobaben i Buxtehude, Tyskland og SPS Shakira (Sir Donnerhall x Beluga x Wolkentanz) fra Henrik Plass ligeledes i Tyskland. Shakira deltog også ved Hannoveraner Verbands eliteskue i Verden 2013. Shakira er i år via embryo transfer blevet mor til hoppeføllet Euphoria V. Lascona T er født 2004 og bl.a. mor til 2 SPS efter BH Don Schufro: Donna Laguna V. og Donna Latifah V., og i 2014 fik Lascona T et yndigt og sublimt gående hoppeføl: Senzai V efter Sezuan.

Den sidste avlshoppe Shiwa Hit W fik Iben sidste år, hun er avlet af Lisbeth Holm i Hillerød og ud af Carsten Bundgaards berømte hoppelinie efter stamhoppen Gaspin, der bl.a. har produceret Fitou L der sammen med Lone Bang Larsen vandt DM 2014 samt vinderen af DV´s unghestechampionat 2014: Hot Shot W. 

 

 

Shakira redet af Katrine Kraglund

 

Lascona T med føl efter B H Don Schufro

 

Hopppeføllet Senzai V. efter Sezuan og Lascona T

 

Shiwa Hit W efter Sandro Hit x Kawango

Resultaterne efter de første hopper


En af Ibens første hopper var Parodie e. Pik Bube, som blev stammoder til stutteri Atterupgaards fantastiske heste efter Parodies datter Doreen e. Donnerhall.

En samling efter Doreen blev belønnet med Guldmedalje, og alle vil nikke genkende til Cathrine Dufours dejlige Grand Prix hest: Atterupgaards Cassidy e. Caprimond x Donnerhall, samt de to halvbrødre og kårede hingste: Fassbinder e. Fürst Heinrich og Atterupgaards Seebach e. Sandro Hit, der blev fløjhingst i 4 års holdet af dressurhingste 2014. Selvom Fassbinder ikke mere er i avlen, fordi han blev solgt som dressurhest til af elev af Kyra Kyrklund, har han fejret en stor triumph i år, da han er far til de to embryo helsøstre Fiontini og Fiontina, der blev nr. 1 og nr. 2 i Dansk Varmblods Unghestechampionat 2015.

 

På fotoet t.h. ses hoppen Doreen e. Donnerhal ved afkomssamlingen i 2010 sammen med Kirstine Munk Sinding og Michael Sinding.

 

 

En anden af Ibens tidlige hopper var den ædle ¾ blods hoppe Furiesa e. Inchallah AA x Furioso II, der er mor til flere top konkurrenceheste.

 

Hoppens første afkom i Danmark blev Rubiesa V. e. Rubinstein, som gik Intermediare I under Sabrina Hesselhede og Louise Lunde Pedersen ejer i dag vallakken Royal Flush V. efter Rubin Royal og Furiesa; sammen vandt de 1. afdeling af Bundgaard Byg Cuppen i marts 2015. Denne hoppelinie har Iben stadig afkom efter, nemlig 2 årige Faye V. efter Fürstenball x Rubinstein x Inshallah).

 

 

 

På fotoet t.h. ses Rubiesa redet af Sabrina Hesselhede.

På fotoet herunder t.v. ses hoppeføllet Faye V e. Fürstenball ud af Furiesas stamme, og på fotoet herunder t.h. ses Royal Flush og Louise Lunde Pedersen.

 
 
 

Embryoteknik med rugehoppen ”Queen Mary”


For 3 år siden begyndte Iben også at arbejde med embryoteknik, for at kunne udnytte sine værdifulde hopper bedre. Det foregår i samarbejde med dyrlæge Barbara Güngerich og Højelse Dyreklinik. Det første embryo blev sendt til et belgisk embryotransferselskab, KEROS, hvor Iben lejede traverhoppen, nu kaldet Queen Mary. Se foto t.h.

Det første embryo, der blev lagt i Mary, var efter Jazz og Ibens Gribaldi- hoppe Feine Galina V, der dengang kun var 2 år. Det resulterede i finalehingsteføllet Jitterbug V. Marys imponerede straks ved at ”bage” sine føl helt perfekte, veludfyldte og i flotte ramme, og hun malker så føllene altid strutter af sundhed. Da Mary var let at ifole med nye embryoføl i samme sæson som hun havde føl, besluttede Iben at købe hende og allerede næste år folede Mary med et føl efter konkurrencehoppen Rubiesa V. f. 2001 (Rubinstein x Inshallah x Furioso II) og Fürstenball, som på det tidspunkt gik Intermediare I under Sabrina Hesselhede.

 

Rugehoppen kaldet Queen Mary

 

Jittabug efter Jazz x Gribaldi x Feiner Stern

Dette hoppeføl: Faye V. (se foto foroven t.v.) var fra første færd så veldrejet og fint og udstyret med en elegance, som betog alle besøgende.

 

I år er Mary igen mor til det skønne hoppeføl efter SPS hoppen Shakira og Bundeschampionatsvinderen Escolar. Det er SPS Shakiras første føl, og Marys 4. rugeføl og igen står Mary med et bemærkelsesværdigt kvalitetsfyldt hoppeføl, der strutter af sundhed og overskud. Samtidig fornægter forældrenes dressurgener sig ikke, for føllet er også super velgående. Alene navnet Euphoria V. indikerer Ibens store tilfredshed med Mary, Shakira og Escolars indsats.

 

 

Alle der beskæftiger sig med embryotransfer ved, at det ikke er bare lige at få alt til at klappe og at ekstra omkostninger pr. føl er store, derfor er det en kæmpe gave at have en rugehoppe som Mary, der holder på de embryoner, som bliver lagt i hende, som bager og nærer føllene perfekt, og som tillige opdrager dem fornuftigt, så de får en god start i livet.

 

 

Copyright: Horsenews.dk – website udviklet af CMS Editor