HORSENEWS BESØGER H H HORSES I SOLRØD 1 MÅNED FØR FORBESIGTIGELSEN.

 

I det år, hvor to heste avlet på H H Horses blev nr. 1 og 2 i UVM  for 5 årige Dressurheste i Verden, Tyskland syntes vi det er interessant at se, hvad Henrik Hansen kan fremstille af hingste til forbesigtigelsen.

 

H H Horses fremstiller tre spændende kåringskandidater alle avlet på stutteriet med præstationsafstamningen i orden

 

Henrik fortæller, at det er hans princip, at de hopper - han avler på - har bevist deres værd i sport inden de bliver indsat i avlen på stutteriet, det må man sige at de 3 unghingste bestemt også gør:

 

  • Zubeldia efter B H Zack og Dior efter B H Romanov.
  • Zubeldias Mor Dior (Se foto herunder t.v. fra egnethedstesten) er selv et barnebarn af af Benedikte Rasmussens elite- og guldmedaljehoppe Hebiska efter Ibikus. Dior er selv kåret i RDH med 789.5 points ved sin sadelkåring. Diors mor Don Dorissimo efter Don Frederico blev placeret i Ungehestechamponatet med 834.0 points.

  • Ved egnethedstesten blev Dior vist særdeles velgående af Joachim Thomsen, men desværre bed hun sig i tungen og måtte derfor ikke fortsætte konkurrencen. Da en skader satte en stopper for hendes ridekarriere året efter blev hun indsat i avlen og Zubeldia er Diors 2. føl.

 

Dior

Zubeldia

  •  Zalustri efter Sezuan og Rapitala efter B H Romanov
  • Zalustri blev fremstillet til følskue i DV region 1 og her blev han dagens bedste hingsteføl. Hans mor Rapitale er selv RDH hoppe og gik 2008 en fantastisk sadelkåring på 885.5 points i dressur. Rapitala er mor til de to vidunderhopper Fiontini og Fiontina som blev nr. oq og nr. 2 ved UVM ofr 5 årige dressurheste i 2015. Morfaderen til Rapitala er Solos CArex, der har lavet flere Grand Prix Dressurheste.

Salustri

Salustri

  • Sanchez e. Sezuan og Cupé e. Quaterback
  • Cupe er selv sølvmedaljehoppe, og hun har gået en sadelkåring ed 838.7 points i gangarter. Sanchez er Qupés eneste afkom.

  • Det bliver spændende at se om nogle disse tre særdeles velgående hingste frister avlsledelsen og udtager dem til hingstekåring i 2016 i Herning.

 

 

Qupé

Sanchez

Tilsidst viste Henrik os 2 meget lovende 1 års unghopper som vi har set ved en avleraften på H H Horses i maj 2014:

 

  • Sundance e. Sezuan og RDH Dior, som også er mor til den første unghingst.
  • Charmonix e. Scharmeur og Rapitala e. B H Romanov, som også er mor til Fiontini og Fiontina.

 

 

Sundance

Sundance

Charmonix

Charmonix

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Copyright: Horsenews.dk – website udviklet af CMS Editor