Et portræt af Elahe Ramezani - En moderne og international heste- og hingsteejer!

 

 

 

I 2009 flyttede Elahe Ramezani som 19 årig fra Dubai til Europa for at blive en dygtigere dressurrytter -  og for at lære mere om ridehesteavl.

Inden havde hun opnået flotte resultater i nationale dressurkonkurrencer i Dubai på sin Lusitano vallak Tao, men hun følte ikke, hun kunne udvikle sin ridning et sted, hvor der manglede fastboende dressurtrænere.

 

Opstart i Europa


I Europa blev Elahe hurtigt klar over, at hvis man ville have rigtigt gode dressurheste, er man nødt til at investere i hestene som føl. Sideløbende med hendes rytteruddannelse voksede hendes drømme til at skabe sin egen forretning med hingstekåringskandidater og kårede hingste samt deres videreuddannelse frem mod konkurrencer.

 

Happy Feet - den første kårede hingst.


Hingsteføllet Happy Feet (BH Don Schufro x Jazz x Contango) købte Elahe i 2012 som sit 3. Føl, og i år står hun som ejer at en kåret hingst i det tyske Oldenburger Verband og i Dansk Varmblod.


Elahe udtaler: ”De første år studerede jeg indgående den europæiske avl gennem bøger, internettet og gennem videos, inden jeg vovede mig ud på følmarkedet, og jeg er helt utroligt taknemmelig og glad over, at det er lykkedes mig allerede i år at blive ejer af en kåret hingst.

 

Efter Happy Feets kåring i efteråret kom nogle af de største hingsteholdere hen til mig for at spørge om de kunne købe hingsten, og så forstod jeg, at jeg blev opfattet som professionel hesteejer, og at jeg nu var godt på vej mod mine mål.”

 

På fotoet t.h. ses Elahe Ramezani med hingsten Happiness Returns (Jazz x Flemming), som blev kåret i KWPN i 2015 

 

Elahe købte Happy Feet, da han var en dag gammel

Happy Feet ved Oldenburger Verbands kåring, november 2015

Happy Feet er avlet på en af Hollands bedste hoppelinier fra Anja og Wim de Korte. Hans far olympiadedeltageren Don Schufro (Donnerhall x Pik Bube I x Unkenruf) behøver ingen nærmere introduktion. Happy Feets Mor: Zhara-Obertje (Jazz x Contango x Amor) var bedste 3 årige hoppe i Holland i 2007, og hun er helsøster til Grand Prix hingsten: Tango med Hans Peter Minderoud og Bonzanjo, der også er succesfuld i Grand Prix med Diederik van Silfhout.

 

Happy Feet var på toppen til kåringen i Oldenburger Verband, hvor han blev fremstillet af Johannes Westendarp. Her viste han sig fantastisk udtryksfulde gangarter, han kunne dog ikke blive præmieret, fordi han er hollandsk registreret.
Ved Dansk Varmblods kåring var Happy Feet noget påvirket af den megen uro i stalden, men har alligevel fået en fin beskrivelse, og Elahe er meget tilfreds med hans fremstilling under rytter ved Helgstrand Dressages show den 11. april 2015. (Man kan se Clipmyhorse´s video af ham her kommenteret af Maik Kohlschmits) Hun glæder sig utroligt til at se hans første følårgang.
 

 

Happy Feet hos Andreas Helgstrand forår 2015

 

Happy Feet ved Hingsteshow hos Helgstrand Dressage 2015

Direkte til Helgstrand Dressage

 

Da Elahe Ramezani endnu var i Dubai var Andreas Helgstrand en af de ryttere som hun var betaget af pga. hans sølvmedaljeridt til VM i 2006 på Blue Hors Matiné.
Det var derfor også et af de første steder hun besøgte, da hun kom til Europa, og lige siden da har hun haft et tæt samarbejde med Andreas først om ridehestene og undervisningen og senere i forretningen med hingstene.

 

Gode samarbejdspartnere.


Elahe udtaler: ”Jeg har lært utroligt meget af Andreas, om ridning, avl og om at spotte en ung hest. Andreas har hele tiden været en af mine faste samarbejdspartnere omkring hestene og jeg har investeret i flere føl og unghingste sammen med Andreas. Siden er Andreas Westendarp, som fremstillede Happy Feet til kåring i Olderburger Verband, kommet til”.

 

Elahe er klar over, at man ikke kan klare sig uden gode samarbejdspartnere i hesteverdenen, men hun lægger vægt på egenhændigt at købe de føl hun investerer i, fordi, som hun siger: ”Jeg tror ikke man kan opnå respekt fra omverdenen, hvis man udelukkende køber heste efter andres anvisning, og det er mit store ønske og mål at være en professionel hesteejer og få succes med mine egne dispositioner.”

 

Et liv med heste i Europa

 

Den første hest Elahe købte i Europa var den kårede hingst Don Vino f. 1999 e. Donnerhall x Coriolan, som stadig er hendes ridehest. Hun tog Don Vino med hjem til Dubai, men måtte konstatere, at han ikke kunne tåle klimaet der, og hvis hun ville ride mere på ham, måtte hun følge ham til Europa i stedet.
Efter at have opholdt sig i Holland, Danmark og Tyskland har hun endelig besluttet sig for at bo fast i Østrig udenfor Wien, hvor hun nu har Don Vino stående sammen med en halvbror til Happy Feet. Det er Gorgeous (Negro x Jazz), som også var hendes første hingsteprojekt. Gorgeous er dog ikke blevet så stor ca. 164 cm i stang, derfor skal han nu være ny rideheste for Elahe.
I Østrig bliver Elahe trænet af Hans Riegler, som også er træner for Dorotheé Schneider.

 

Elahe syntes hendes Happy Feet har samme udstråling som B H Don Schufro.

 

Siden 2011 har Elahe købt 2 -4 føl om året i Tyskland, Holland og Danmark,og  i dag har hun ca. 25 heste, som er opstalde flere steder i Europa. Hos Andreas Helgstrand har Elahe - ud over Happy Feet -  også unghingstene: Tiger Woods e.Totilas, som blev kåret i Sydtyskland i vinteren 2015 og Happiness Returns e. Jazz x Flemming som hun ejer sammen med Andreas Helgstrand (Se foto af Happiness Returns fra KWPN kåringen på dette link)

Elahe er tit i Dan,mark for at se til sine unghingste og få undervisning på sin 6 årige vallak T- Heran Firfod, (Skovens Rafael x Zardin Firfod), som hun har købt hos Helgstrand Dressage, og det er også her Elahe for tiden får undervisning af Betina Jæger, der rider Helgstrand Dressages Grand Prix heste.

 

”Det var kærlighed ved første blik, da jeg så T-Heran første gang, og næsten som om skæbne havde ført os sammen, fortæller Elahe, der er født i Teheran før hun som 5 årig flyttede til Dubai med sin familie.   Her er en video af T-Heran, da han var føl hos Morten og Pixie Plenborg på stutteri Firfod, Sakskøbing

 

 Elahes ridemæssige forbilleder


Elahe er meget opsat på at lære så meget som muligt om ridning i fremtiden, for at udvikle sig, og det både på Helgstrand Dressage og i Østrig hos Hans Riegler i Østrig.

 

Det er hendes ambition at ride med fine og diskrete hjælpere, med hesten i selvbæring og balance og hendes store forbillede er Helen Langehanenberg, som hun red Damon Hill. Derfor kikker hun også efter et føl efter denne hingst.

 

 

T.v. ses T-Heran Firfod som er Elahes redehest og t.h. ses hingsten Tiger Woods e. Totilas

Copyright: Horsenews.dk – website udviklet af CMS Editor