Nytårskur på Stutteri Springborg blev afholdt den 28. december 2015 for ejere og avlere af ungheste opstaldet på stutteriet - desuden viste Familien Springborg også deres egne ungheste.

 

Publikum var en god blanding af passionerede dressuravlere og dressurryttere, og det gav en livlig og spændende debat blandt tilskuerne om hvilke egenskaber, der vægtes højest for dressurheste.

 

Arrangementet var typisk for avlen nu omstunder, hvor avlere ved selvsyn lader sig inspirere i deres avl samtidig med at de nøje følger hingstenes og hoppernes resultater fra aller første præsentation under rytter.

Men det er lige så vigtigt for avlere at de bliver udfordret af dygtige dressurryttere i deres avlsarbejde for at kunne udvikle sig i den rette retning. Alle taler om at ryttere og avlere skal bringes sammen - Denne Nytårskur er en af måderne at gøre det på - og det var forfriskende og meget vellykket. Stor tak til familien Springborg for initiativet.

 

Der var mulighed for at få indtryk af Sezuan-afkom, som var repræsenteret med 2 stk. og en helbror til Sezuan fra Mogens Pedersen i  Allerød: Straight Horse Don Zuan.  Fürst Romancier er en hingst som Fam. Springborg har haft stor succes med, han var far til 3 afkom og også morfar til 2 helsøstre efter Guldmedaljehoppen Springborgs Acaia og en unghingst efter BRDH-hoppen Springborgs Gyuana. Franziskus var repræsenteret med to helbrødre med B H Don Schufro som morfar.

 

Der blev vist følgende heste:

1) Bronzemedaljehoppen Springborgs Guyana (Fürst Romancier - Diamond Hit) f. 2009

2) Guldmedaljehoppen Springborgs Acaia (Fürst Romancier x Rubin Royal) f. 2010

3) Straight Horse Don Zuan (B H Zack x B H Don Schufro) f. 2014

4 Megs Don Fuego (B H Don Olymbrio x B H Romanov) f. 2014

5) Seymors Flos (Sezuan x Hector x) f. 2014

6) Lord Fountain (Fredensdals Fountain x Gribaldi) f. 2014

7) Øgårdens Superliga (Sandro Hit x Zardin Firfod) f. 2014

8) Dark Horse (De Niro x B H Zack) f. 2014

9) Springborgs Guardian (B H Hotline x Fürst Romancier) f. 2014

10) Scaglietti V (Sezuan x Lauries Crusador xx) f. 2015

11) Vieventoux (Franziskus x B H Don Schufro) f. 2015

12) Gørklintgaards Sacholin (Gørklintgårds Santos x Quaterback) f. 2015

13) Great Gatsby LS (Grand Galaxy Win x Sandro Hit) f. 2015

14) Ci Ci Par Couer (Ci Ci Senor Ask x Dunhill H) f. 2015

15) Avila (B H First Choice x Fürst Romancier) f. 2015

16) Springborgs Achiva (B H First Choice x Fürst Romancier) f. 2015

17) Springborgs Guinea (Sir Donnerhall x Diamond Hit) f. 2015

18) Villereaux (Franziskus x B H Don Schufro) f. 2013

19) Springborgs Gateway (Fürst Romancier x Diamond Hit)

 

 

BRDH Springborgs Gyuana er nu klar på M niveau og viste begyndende S øvelser redet af Frederico Mexia de Almeida. Hoppen er ejet  og avlet af Fam. Springborg.

 

Katrine Springborg viste Susanne Frederiksens guldmedaljehoppe Springborgs Acaia frem på championatsklasse-niveau. Hoppen er avlet af Fam. Springborg.

 

Megs Don Fuego e. B H Don Olymbrio x B H Romanov f. 2014 fra Eva Götsche, Megs Dressage i Allerød. 

Helbror til Sezuan: Straight Horse Don Zuan e. B H Zack x B H Don Schufro gav anledning til stor beundring, han er født 2014.

 

Lord Fountain e. Fredensdals Fountain x Gribaldi f. 2014 er avlet hos Christina Cruft og købt som føl af Sofie Jeppesen som fremtidig konkurrencehest. Hingsten var imponerende og meget stort gående med stor smidighed og takt.

Sofie Jeppesen have også indkøbt denne meget ædle og smukke model med en let og smidig gang på DV´s eliteauktion. Hingsteplagen hedder Øgaardens Superliga (Sandro Hit x Zardin Firfod) og er opdrættet af Malene Munk og f. 2014.

 

De helt unge hingste blev vist sammen i grupper. Her ses: Gørklintgaards Sacholin (Gørklintgårds Santos x Quaterback) f. 2015 og Great Gatsby LS (Grand Galaxy Win x Sandro Hit) f. 2015.

Her ses 3 unge hoppeføl fra 2015: Springborgs Guinea e. Sir Donnerhall x Diamond Hit i baggrunden de to embryo helsøstre efter Guldmedaljehoppen Acaia og B H First Choice, som tilhører Susanne Frederiksen og Stut. Springborg.

Springborgs Gateway e. Fürst Romancier var året dressur hingsteføl i 2013. I dec. 2015 blev han fremstillet til forbesigtigelse, men desværre mistede han en sko i Vallensbæk og det gav en ubalance i fremstillingen på dagen. I dag var hingsten dog flyvende og den gudesmukke unghingst satte ikke en fod forkert. Man kunne ønske sig at hingsten gik adgang til en sygeforbesigtigelse, så avlsledelsen kunne se og bedømme dens fulde potentiale. Gateway ejes af Michael Søgaard mfl.

Marina Fiil viste sine to helbrødre efter Franziskus x B H Don Schufro.

På fotoet herover ses den ældste: Villereaux født 2013. Begge helbrødre var super skønne ridehestemodeller med stort overskud.smidighed og energi i bevægelsen.

I Vilereaux får Marina en rigtig dejlig ridehest, som hun kan udfordre, og som kan give hende en ridehverdag med kammeratskab og spænding. 

 

Copyright: Horsenews.dk – website udviklet af CMS Editor