Candlelight TM er familien Ladegaards første føl - og nu er hun på vej til Unghestechampionatet i Herning


I 2007 købte Henriette og Michael hoppen Landlight e. Landfriese II til Henriette, fordi hun ønskede at lære at ride ridebanespringning. De fik fra starten ikke papirerne med på Landlight, men da de kom, viste det sig, at hun var A-hest i springning og avlet af Paul Schockemöhle med særdeles god afstamning.


Men viste det sig også, at Landlight var en ulykkesfugl, der gik fra skade til skade, så Henriette og Michael besluttede sig for at sætte hende i fol på trods af, at Michael altid har svoret, at han ikke ville være hesteavler.

Da både deres beslagsmed Peter Moos og dyrlægen Steen Bo på Højelse Dyreklinik synes, at det var en spændene hoppe, indgik de et samarbejde, hvor de fik hjælp til at bedække hoppen med Party Dance og lægge føl i i to rugemødre.


Desværre døde det ene Party Party Dance-føl i en EVA virus, men det andet føl er stadig Henriette og Michaels. Hun hedder Cocktail PartyTM og ved 4 års kåringen i Ringsted som fik højeste spring karakterer. Vi valgte at prøve igen, og næste gang faldt valget på Chellys Z, som Henriette og Michael synes, var den bedste hingst de har set i Danmark i mange år.

 

En nyavler i DV: Michael Ladegaard med sin første medaljehoppe i 2013

 

 

Candlelight TM som 2 års i 2012

 

Candlelight som 3 års ved eliteskuet 2013

”Da CandlelightTM blev født var hun meget lille, og da det var Landlights første føl uden rugemor, var hun meget ond ved føllet. Michael havde ondt af CandelightTM og synes vi skulle aflive hende. Vi synes i det hele taget ikke vi havde ret meget held med vores avl, indtil vi blev opfordret til at træne CandelightTM til 2 års spring i Vallensbæk. Vi nåede at træne et par gange, hvorefter hun blev overlegen vinder og udtaget til eliteskue på Vilhelmsborg. Som nye avlere var det en stor oplevelse at komme til eliteskue, hvor CandelightTM igen viste sin overlegne kapacitet for springning.


Ved hoppekåringen 2013 blev CandlelightTM flot fremvist af Dennis Lüth, og hun fik skuet højeste rideligheds karakterer. Hos Henriette og Michael var der ingen tvivl om, at det skulle være Pedro Gosk, der skulle fremvise hoppen ved egnethedstesten. Henriette fortæller: ”Michael og Pedro har kendt hinanden igennem rigtig mange år, og Michael kender Pedro´s store forståelse for ridningen af ungheste. Den foregår altid med en positiv indstilling til hesten, og han står for overbevisende fremvisning ved stævner og championater”.

 

I 2014 fik CandelightTM et fint hoppeføl efter Carmargue som 4 års, og det betød, at hun kom meget sent i gang med træningen imod egnethedstesten. Det viste sig dog - med Pedro som rytter - at hun - uden at blive presset - nemt nåede kvalifikationen til Unghestechampionatet i Herning 2015.

 

Hermed var kimen lagt for avlen af Team Mila TM hestene, og  Landlight blev i januar 2015 udnævnt til elite hoppe i DV.

 

Vi ændre ikke i træningen pga. Herning.

 

”Som nye avlere glæder vi os meget til at være med i Herning, men som Pedro vedholdende siger, så er Herning slet ikke det endelige mål med denne hest, men bare et festligt skridt på vejen mod de store springbaner. Vi laver ikke om på hestens uddannelse pga. Herning. Team Mila og Pedro Gosk er enige om, at Candelight skal langt videre end til Herning.

CandelightTM har en fin 4 års lillebror efter Heartbeat, som vi også forventer os meget af.

- Vi kan kun opfordre andre til at avle springheste, da det giver en masse sjove oplevelser”.

 

Candlelight TM ved egnethedstesten redet af Pedro Gosk

Copyright: Horsenews.dk – website udviklet af CMS Editor